Skip to content

Matthew & Mark

matthew and mark exterior

Making use of the original laneway leading to House of Prophet, two group accommodation houses were constructed in 1976. Named Matthew and Mark after the first two gospel accounts in the Bible, they were built into the side of a hill in order to allow for a walkout at both levels. They are close enough to Maclean Hall to provide easy access to the dining room.

There is a cozy cathedral ceiling in the meeting space, along with rich cedar paneling and a wood burning stove. The original light fixtures with large, glass spheres remain, but what was originally a games room has now been converted into a large bedroom. Although Matthew originally housed a, the a cold cellar for root vegetables and apples that were grown in the Crieff gardens, this has since fallen into disuse.